Businessclub Vlaamse Handbalvereniging: "Netwerken op zen puurst".

Op 1 juli 2017 startte ik mijn eigen zaak in de sportbusiness (Sports&Advice). Deze eenmanszaak betekende de basis voor de uitbouw van Sportcareers als volwaardig HR-platform. Dat ik mijn eigen zaak in de sportbusiness kon oprichten dank ik aan mijn job bij SYNTRA Limburg. Daar kreeg ik immers de kans om een voltijdse dagopleiding tot Sportmanager uit de grond te stampen. En zo ontmoette ik Eric Dupain, communicatiemanager van de Vlaamse Handbalvereniging en bezieler van de Businessclub van de Vlaamse Handbalvereniging. 

Ondernemen zonder netwerk? Dat werkt net niet!

Elk jaar maken we kennis met vele jongeren die dromen van een carrière in de sportsector. Eén van de belangrijkste lessen die we elke dag aan onze jonge cursisten trachten mee te geven is dat ze naar buiten moeten gaan, zichzelf kenbaar maken en alvast moeten beginnen met het opbouwen van een netwerk. En liefst nog voor dat ze het diploma tot Sportmanager behalen. Zonder mijn netwerk althans bestond er helemaal geen opleiding Sportmanager binnen SYNTRA Limburg en was er geen sprake van een Sports&Advice.

Netwerken, mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen. Dat zijn zaken die indirect een enorme meerwaarde betekenen voor jouw bedrijf. En laat dat nu net zijn wat ook de Businessclub van de Vlaamse Handbalvereniging voor ogen heeft. Eén van de eerste dingen die ik als beginnend zelfstandige dan ook realiseerde was het toetreden tot deze businessclub. In september en december van 2017 kon ik zo alvast proeven van 2 van de activiteiten. Onder andere een bezoek aan de grotten van Neercanne inclusief een gastronomische lunch in het kasteel maakte er deel van uit.

Netwerken op zen puurst: een informele babbel tijdens spetterende (sport)activiteiten

Draait het in zulk een businessclub altijd om eten en drinken? Natuurlijk niet! Akkoord, een lekker maal en hier en daar een drankje horen er nu eenmaal bij. Maar waar het echt om draait? Het leren kennen van andere bedrijven, andere sectoren en andere zaakvoerders. En dat in een totaal andere setting. Geen droge gesprekken op één of andere stijlloze bureau maar informele gesprekken over alles behalve de business zelf in een dynamische en sfeervolle omgeving. Dat is netwerken op zijn puurst.

Activiteiten voor 2018:
- Vrijdag 23 maart: Kim Clijsters Academie en Cardiotennis

- Zondag 1 april: VIP Ronde van Vlaanderen
- Vrijdag 1 juni: Gala Speler en Speelster van het jaar (handbal)
- Vrijdag 22 juni: Stoeterij Dorperheide - familie Philippaerts 
- Donderdag 6 september: Initiatie Kleiduifschieten
- Najaar 2018: Netwerkavond Lotto-Soudal
 
 

Als je verwacht meteen je verkoopcijfers of omzet exponentieel te vergroten dankzij zo’n businessclub dan zit je fout. In een businessclub draait het om elkaar te leren kennen als mens, het gaat om geven en nemen maar wie niet geeft moet ook niets terug verwachten. Maar als je me niet gelooft moet je het zelf gewoon eens proberen. Verwacht niet meteen grootse veranderingen in je resultaten maar geniet vooral van de activiteiten die je samen mag meemaken met een hele hoop enthousiaste en ondernemende personen (Kim Clijsters Academie, VIP Ronde van Vlaanderen, Kleiduifschieten, een ontmoeting met de top van wielerploeg Lotto Soudal en haar partners…). Stuur me dus gerust een mailtje (joris@sportcareers.be) of bel me even op (0474/34.37.94) en ik breng je in contact met de juiste mensen.

Meer info vind je alvast hier.

Tot binnenkort!Plaats een reactie

Artikel is geschreven door: Joris Piette

Joris Piette