HR-expertise Sportcareers groeit exponentieel dankzij samenwerking met Axon.

Sportcareers breidt HR-expertise uit

Sportcareers is nu al bijna 10 jaar het nummer één carrièreplatform voor professionals in de sportbusiness binnen de Benelux. Maar intussen veranderde de knowhow rondom HRM enorm. Sportcareers voelt zich daarom genoodzaakt tot een duurzaam partnerschap om de HR expertise op een professioneel niveau te houden. Die partner werd nu ook gevonden in Axon, een jong en dynamisch bureau voor werving en selectie. De klik was er onmiddellijk en werd gefaciliteerd door een gemeenschappelijke visie op rekrutering.

Gedurende de periode 2010-2017 slaagde Sportcareers erin heel wat sportprofessionals te matchen aan een veelheid aan sportbedrijven. Intussen passeerden al honderden werkgevers en duizenden sollicitanten de revue. Het carrièrelandschap echter veranderde de laatste jaren drastisch. Men spreekt van een ‘war for talents’ en vele vacatures raken nog nauwelijks ingevuld. Zeker nu de economie terug aantrekt zijn gekwalificeerde werknemers schaarser dan ooit. Ook de sportsector zelf is steeds verregaander aan het professionaliseren. Her en der ontstaan nieuwe functies en bedrijven zijn naarstig op zoek naar opgeleide kandidaten met een passie voor sport. Bovendien lijkt het vaak onmogelijk om werknemers nog voor langere tijd aan een bedrijf te binden.

Om vacatures duurzaam in te kunnen vullen is een compleet vernieuwende mindset nodig. Net daarom heeft Sportcareers gekozen voor een duurzaam partnerschap. Sinds 1 januari van dit jaar werkt Sportcareers nauw samen met Axon. Met dit partnerschap haalt Sportcareers heel wat vernieuwende HR-expertise in huis. Axon zorgt voor de juiste kandidaat op de juiste plaats doorheen een transparante aanpak en hands-on mentaliteit. De klik tussen Axon en Sportcareers was er onmiddellijk toen bleek dat bij beiden zowel de werkgever als de kandidaat centraal gesteld worden.

Door het partnerschap met Axon wil Sportcareers meer dan ooit inzetten op duurzame relaties tussen werkgever en werknemer. Voor beide partijen zijn er namelijk 3 hoofdingrediënten voor het creëren van een langdurige arbeidsrelatie: een transparant werving- en selectieproces, gedegen begeleiding en opleidingsadvies in plaats van het zoeken naar de witte raaf en een eerlijke en open communicatie tussen de werkgever en de werknemer.

Voor zowel Axon als Sportcareers is de missie voor de komende jaren duidelijk: nog efficiënter inzetten op het creëren van een perfecte match tussen werknemer en werkgever. Of het nu in de sportsector is of elders, beide partijen geloven meer dan ooit in maatwerk. Elke vacature heeft zijn eigen specificiteiten en dat mag zeker niet uit het oog verloren worden…Plaats een reactie

Artikel is geschreven door: Joris Piette

Joris Piette