trainee/stagiair sportbusiness redactie en contencreatie

Werkgever:
Sportcareers
Regio:
Oost-Vlaanderen
Functietype:
Communicatie

Functieomschrijving

 • Ben je gepassioneerd door de sportindustrie? 
 • Wil je skills bijleren die je helpen sterker op de arbeidsmarkt te staan? 
 • Zoek je een manier om je kennis en interesse in de sportbusiness te combineren met je schrijfskills? 
 • Ben je ondernemend en op zoek naar waardevolle ervaring om jouw droomjob in de sport te vinden? 

Als je hier JA op geantwoord hebt, dan moet je overwegen om het Sportcareers team te vervoegen als trainee/stagiair redactie & content!

Sportcareers.eu is #1 online bron voor sportbusiness professionals in de Benelux die op zoek zijn naar de laatste informatie over hoe ze hun carrière in de sportbusiness starten en naar een volgend niveau brengen. De topics die we coveren met onze artikels zijn de sportbusiness, netwerken, sportmarketing, sport sponsoring, sales, sportevents, sports technology, (social) media en hoe een job landen in de sport.

Sportcareers.eu bereikt jaarlijks meer dan +63.000 junior en senior professionals in de sport, en groeit nog dagelijks. We beheren ook de meest actieve Linkedin groep voor de professionals in de Benelux sportbusiness - Sportcareers Netwerk.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Als stagiair/trainee redactie en content, zal je bijdragen aan de productie van nieuwe artikels en content op Sportcareers.eu, en de verspreiding via onze sociale kanalen.
Je verantwoordelijkheden omvatten marktonderzoek (contentideëen vinden), content schrijven en bewerken, interviews afnemen en verwerken, online marketing van de content. 
Je rol is belangrijk voor ons succes en je krijgt van ons een duidelijk kader waarin je moet werken. Jou trainen en mee helpen ontwikkelen is ons hoofddoel als werkgever. En vooral: we verwachten dat je je amuseert en goed communiceert met het team om succesvol te zijn in wat je doet!

Profielbeschrijving

 • Je bent ondernemend, bent communicatief sterk en hebt interesse in online media en contentmarketing;
 • Niet zozeer sportresultaten, maar wel de businesskant van sport is helemaal jouw ding of je bezit gezonde interesse;
 • Je bent bij voorkeur (laatstejaars)student in communicatie, journalistiek, digitale marketing of talen en op zoek naar een unieke ervaring in de sportwereld;
 • Je kan aantrekkelijk schrijven;
 • Je bent in het bezit van een eigen computer met internetaansluiting.

Extra zaken die niet vereist zijn, maar wel een meerwaarde zijn:

 • Kennis van grafische programma's zoals Adobe Photoshop, Canva.com, ... ;
 • Kennis van het Frans;
 • Een rijbewijs en wagen.

Aanbod

Een onbezoldigde stage/internship bij Sportcareers biedt je volledige betrokkenheid en een 'learning by doing experience'. Je wordt meegenomen in de ontwikkeling van ons platform, kan mee je stempel drukken en je skills versterken en ontwikkelen.
 Je werkt vanuit onze coworking space (http://www.shambhoopenoffice.be) in Gent gedurende je stage en we ondersteunen je waar nodig in je carrièreontwikkeling.

 • Relevante werkervaring in de sportindustrie
 • Ontwikkelen van skills die je helpen in je eerste job in de sport
 • Bouw je personal brand op, en help je zo te onderscheiden van de massa;

 Wij zijn flexibel en verwachten dat ook van jou. In die zin bieden wij stages van minimum 10 weken (overeen te komen) op elk tijdstip van het jaar. Op (korte) termijn zijn wij nog op zoek naar een trainee gedurende de zomerperiode (termijn overeen te komen) en het najaar.

Als je gepassioneerd bent door de sport en droomt van te werken in de sportbusiness... deze opportuniteit biedt je de ervaring en netwerkmogelijkheiden om je carrière in de sportbusiness te helpen lanceren.

Verloop sollicitatieprocedure

Klaar om de uitdaging bij ons aan te gaan? Contacteer ons dan via onderstaand formulier. Elke sollicitatie wordt bekeken door ons en al dan niet uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking. 

Geef ons mee wat jou achtergrond is, welke (en of) je relevante ervaring hebt, waarom je deze stage/traineeship bij ons wil lopen en wat je er uit wil halen.

De sollicitatieperiode is afgesloten.