Belgian Paralympic Committee

Adres:
Avenue de Bouchout/Boechoutlaan 9, 1020 Brussels, België
Telefoon:
0032 (2) 474 51 50
Website:
www.paralympic.be
Domeinen:
Sportorganisatie, Sportfederatie
Belgian Paralympic Committee

Het Belgian Paralympic Committee (BPC) vertegenwoordigt de Paralympische Beweging en haar waarden in ons land. Het Belgian Paralympic Committee is erkend door het International Paralympic Committee.

Het Belgian Paralympic Committee volgt de topatleten en de beloftevolle jongeren op. Daarnaast wil BPC de samenleving informeren over de sportmogelijkheden en wil ze sporters met een handicap de kans geven op een kwaliteitsvolle manier sport te beoefenen. BPC richt zich naar alle handicapgroepen, sporters met een motorische, visuele, auditieve of verstandelijke handicap, en op alle niveaus: van recreatiesport tot en met topsport en alles wat daar tussen zit.

Het Belgian Paralympic Committee werkt al jaren aan een positieve beeldvorming met de klemtoon op het sportieve prestaties. Nog altijd kijken te veel mensen eerst naar de handicap en dan pas naar de sporter. Ofwel: men kijkt nog te vaak eerst naar de beperking en dan pas naar de mogelijkheden.

Het Belgian Paralympic Committee heeft twee leden: de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw en de Ligue Handisport Francophone asbl.

Ingevulde vacatures

Ingevulde stageplaatsen