top of page

ETAPPE 8

Donderdag 18 april 2024 - Expert Class Cycling Management

 

 

 

Wasserman Cycling: “serving as the global leader in cycling representation"

Dries Smets (Senior Vice President of Cycling) & Quentin Stessels (Manager Operations & Partnerships)

Tijdens etappe 8 in de Expert Class Cycling Management '24 kregen we een fascinerend inzicht in de dynamische wereld van wielermanagement, gepresenteerd door enkele van de meest invloedrijke figuren in de sector.

Van 14u tot 16u dompelde Team Wasserman Cycling ons onder in een oceaan van mogelijkheden. Dries Smets, Senior Vice President of Cycling, en Quentin Stessels, Manager Operations & Partnerships, namen ons mee op een reis door de evolutie van Squadra Sports Management tot het machtige Wasserman. Met een scherp oog voor detail begeleiden ze professionele wielrenners op hun reis naar succes, terwijl ze ook bloeiende commerciële partnerschappen smeden met toonaangevende merken zoals Microsoft en Red Bull. Correcte contract(onderhandelingen) staat centraal!

Wat onderscheidt Wasserman Cycling? Het antwoord is simpel: toewijding. Van het opstellen van waterdichte contracten tot het beheren van persoonlijke belangen, het team bij Wasserman laat geen steen onberoerd om het maximale uit de carrière van hun atleten te halen. En terwijl ze hun vleugels nog meer uitbreiden over het Europese wielrennen, zorgen ze voor een wereld aan mogelijkheden voor talent over de hele wereld.

Brisk sport: "more than just numbers"

Siemen Loockx (tax & finance advisor) & Pieter De Ranter (Founder brisk sports)

Maar het gaat niet alleen om sportieve prestaties. Brisk sports, met Pieter De Ranter en Siemen Loockx aan het roer, bracht een essentieel aspect naar voren: financiële planning en fiscale optimalisatie in het wielerpeloton.

Met een praktijkvoorbeeld van renner X illustreerden ze de complexiteit van fiscale domicilie en inkomstenstructurering, waarbij ze de grenzen van nationale belastingwetten verkenden en ontrafelden.

Voor brisk sports is het niet belangrijk om sportieve prestaties te optimaliseren, het draait bij hen allemaal om het creëren van een solide financiële basis die atleten in staat stelt om te gedijen, zowel tijdens als na hun carrière in het wielerpeloton.

Ontzorgen staat centraal, zo kunnen wielrensters & wielrenners zich volop focussen op hun sportieve carrière.

Voor het fiscale moeten ze bij brisk sports zijn!

 

Hans Vandeweghe: “It’s more fun to be a pirate, than to join the navy”

En wat zou een duik in de wereld van wielrennen zijn zonder een scherpzinnige blik op de industrie zelf?

Hans Vandeweghe bood ons een reflectie op het verleden, heden en de toekomst van het wielrennen. Met zijn boek "Wie gelooft die coureurs nog?" herinnerde hij ons eraan dat het wielrennen, ondanks zijn turbulentie & vroegere dopingproblematiek, een sport van passie en doorzettingsvermogen blijft.

In een wereld waar elke bocht een nieuwe uitdaging kan betekenen, blijven we vooruit kijken. Met toewijding, expertise en een diepgewortelde passie voor de sport, zullen we blijven streven naar groei, innovatie en integriteit. Dus laten we samen het pad van inspiratie en verandering blijven bewandelen, want in de wereld van wielrennen is de finishlijn slechts het begin van een nieuwe etappe.

Dé universitair ondersteunde Cycling Management opleiding!

53645144374_a997b16f67_o.jpg
bottom of page