top of page
53643932757_86f12458f5_o.jpg

Etappe 7 Expert Class Cycling Management

Een Inspirerende dag "on the road"

Halverwege onze Expert Class Cycling Management etappes was het deze keer geen gewone seminariedag voor ons cycling management peloton, maar een dag doordrenkt met opwinding en ervaringen op de beroemde wegen van de Brabantse Pijl en omstreken. Met het prachtige stadhuis van Leuven als startpunt, beloofde deze dag vol actie en inspiratie te worden.

VIP-Ontbijt en out of the box gastles

We trapten de dag af met een VIP-ontbijt in het indrukwekkende decor van het stadhuis van Leuven, waar onze deelnemers genoten van een gastronomische ervaring te midden van historische pracht. Maar dat was nog niet alles! Onze gasten werden ook getrakteerd op een out of the box gastles die hun kennis verrijkte en hun inzichten verdiepte rond de organisatie van een professionele wielerwedstrijd, waardoor de ochtend een waardevolle en inspirerende start kreeg.

"Een profkoers in België organiseren is en blijft een verhaal van bureaucratie. Bij iedere actie die je onderneemt moet er wel ergens een papier ingevuld of aanvraag ingediend worden. Het is een werk van lange adem, maar het blijft oh zo mooi om te doen!"

Jean Dermaut, ondervoorzitter van mede-organisator Rode Sportief

Teampresentatie op het Ladeuzeplein met bekende gezichten

Na het versterken van lichaam en geest met een heerlijk ontbijt en verrijkende gastles, verplaatsten we ons naar het bruisende Ladeuzeplein voor de teampresentatie. Onder een stralende zon werden onze deelnemers ondergedompeld in de energie van het evenement terwijl ze de renners van dichtbij bewonderden, de opwinding van de aanstaande race voelden en het zweet zagen druipen van medewerkers-hoofden wanneer er zeer snel geschakeld moest worden om last minute problemen op te lossen.

Maar het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het zien van twee bekende gezichten aan de startlijn van de Brabantse Pijl: Dries De Bondt, alumnus Sportmanagement aan de Vrije Universiteit Brussel, en Lander Loockx, broer van Siemen Loockx, alumnus van de Expert Class Cycling Management 2022. Als ploegmaat van Benoît Cosnefroy, de winnaar van de Brabantse Pijl 2024, bracht Dries De Bondt niet alleen zijn expertise op het gebied van sportmanagement in de praktijk, maar toonde hij ook zijn indrukwekkende vaardigheden op de weg. Lander Loockx, rijdend voor het populaire Tour De Tietema – Unibet Cycling Team, vertegenwoordigde niet alleen zijn team, maar ook de erfenis van zijn broer en de Expert Class Cycling Management-gemeenschap.

Dries De Bondt (Decathlon AG2R La Mondiale Cycling Team) & Jos Verschueren (Directeur Sportmanagement Vrije Univeristeit Brussel)

Dank aan Proximus

Een speciale dank aan onze partner Proximus en Jago Goedefroy voor hun steun en bijdrage aan deze onvergetelijke dag. Zonder hun betrokkenheid en toewijding zou dit evenement niet mogelijk zijn geweest.

Met een mix van opwinding, inspiratie en gemeenschapsgeest was de Brabantse Pijl een dag om te onthouden voor alle deelnemers van de Expert Class Cycling Management '24. Het was niet alleen een kans om de hospitality-wereld in het wielrennen van dichtbij te ervaren, maar ook om te leren van de beste en geïnspireerd te worden door de successen van onze alumni en partners.

Jago Goedefroy, Partnerships Development & Sponsoring Manager Proximus

Dé universitair ondersteunde Cycling Management opleiding!

53645144374_a997b16f67_o.jpg
bottom of page