top of page

 

 

Pinkstermaandag 2023. Een prachtige lentedag in het hart van Limburg, waar het landschap trilt van opwinding,

de barbecue met bijhorende dranken hun ding doet en de lucht gevuld is met de geur van de koers.

 

Dit is de Ronde van Limburg 2023. Een zalig wielerspektakel tussen Hasselt en Tongeren dat iedere wielerfan zal verbazen met haar adembenemende landschappen.

IMG_7375.JPG
IMG_7375.JPG

de Ronde van Limburg 2023

Sprintbommen, veel volk & Limburgse charme

 

"Sprintbommen van wereldklasse"

Caleb Ewan, Belgisch kampioen Tim Merlier, Genkenaar Gerben Thijssen en nog zoveel meer. Ze verzamelde zich in

het gezellige Hasselt om de strijd met elkaar aan te gaan en als eerste over de streep in Tongeren, de allereerste stad van België, te rijden. De Ronde van Limburg 2023 trekt een indrukwekkend peloton aan, met internationale toppers en opkomende talenten uit de Lage Landen. Van sprintkanonnen die de finishlijn met adembenemende snelheid bestormen tot de absolute specialisten van “de aanval”. Deze wedstrijd is een ware showcase van Limburgse wielersport &

al haar toeristische schoonheden.

(2) lees verder
IMG_7269.JPG

 

"Een adrenalinekick voor toeschouwers"

Als toeschouwer van de Ronde van Limburg 2023 ben je getuige van pure adrenaline. Langs het parcours sta je zij aan zij met duizenden andere enthousiaste fans, juichend en aanmoedigend terwijl de renners voorbijrazen.

Nadien bestorm je massaal de pop-up bars langs het parcours voor een heerlijk verfrissende pint, een goed stuk vlees vanop de barbecue en om de rest van de wedstrijd te volgen op de grote schermen. Voel de opwinding in de lucht wanneer de renners in de massasprint de finish in Tongeren naderen, en zie hoe hun ongelooflijke stuurvaardigheid en strategisch inzicht hen naar de overwinning leiden.

 

Limburger, Genkenaar en thuisrijder Gerben Thijssen liet zijn kanonskogels van benen spreken en schreef zijn thuismatch op zijn naam. "Er was een pak volk tussen Hasselt en Tongeren".

IMG_7407.JPG

"Ontdek de Limburgse charme"

Naast het opwindende wielerspektakel heeft de Ronde van Limburg 2023 ook een andere troef: de betoverende charme van de Limburgse regio. Terwijl je de wielrenners aanmoedigt, kun je genieten van de prachtige omgeving en de pittoreske dorpen die je onderweg tegenkomt.

 

Van gezellige steden als Hasselt en Tongeren, de landcommanderij van Alden Biesen (Bilzen) tot de wereldberoemde “doorkijk kerk” in Borgloon. Proef zeker de Limburgse lokale specialiteiten, zoals de beroemde Limburgse vlaai en

de heerlijke verfrissende bieren gebrouwen in de vele ambachtelijke brouwerijen. En natuurlijk mogen we onze klassiekers niet vergeten, "ne goeie frisse Cristal Alken"!


De Ronde van Limburg 2023 biedt niet alleen een sportieve ervaring, maar ook een gelegenheid om de warme gastvrijheid en culturele schatten van de Limburgers te ontdekken. 

IMG_7397.JPG

Best of "Ronde van Limburg"

bottom of page